5 dingen die in 2015 gaan doorbreken op mobiel

Stefan Hes

17 December 2014

December...donkere dagen, gezelligheid en de tijd van de lijstjes. We kunnen niet achterblijven. Wij voorspellen dat de onderstaande 5 dingen in 2015 zeker gaan doorbreken op de mobiele telefoon en tablet.


1. We gaan met onze telefoon betalen

Er wordt al jaren over gesproken en het gebeurt ook al mondjesmaat, betalen met de telefoon. Facebook, Google en Apple zetten grootschalig in op mobiel betalen en dat zal er voor zorgen dat het in 2015 echt gaat doorbreken. En uit onderzoek blijkt dat we het ook nog eens graag willen:

voorkeur betaalwijzen

Bron afbeelding: wegwijs.nl


2. Wij zijn online, onze spullen gaan ook online

Koelkasten, fornuizen, de thermostaat, televisies, muziekinstallaties, lampen, stopcontacten, stofzuigers, rookmelders. Deels zijn ze al online maar in 2015 zullen er nog meer van dit soort apparaten online gaan. Via het internet werken ze samen met je smartphone. Door middel van een handige app kan je op afstand de verlichting aan zetten, je favoriete programma opnemen of de thermostaat alvast wat hoger zetten.

Internet of Things

Bron afbeelding: wikipedia - internet of things


3. Mobiele website wordt belangrijk voor SEO

In november heeft Google aangekondigd dat ze in de zoekresultaten een label gaan toevoegen dat aangeeft of een website mobiel vriendelijk is.

Om het label 'mobile-friendly' te krijgen, moet een website aan de volgende criteria voldoen:

  1. Geen gebruik van software die niet gebruikelijk is op smartphones, zoals Flash.
  2. De tekst is leesbaar zonder zoomen.
  3. De content past in z'n geheel op het scherm, zodat de bezoeker niet horizontaal hoeft te scrollen.
  4. Linkjes staan ver genoeg uit elkaar dat de juiste met een vinger kan worden geklikt.

Weten of uw website mobiel vriendelijk is? Test deze dan met Google's Mobile-Friendly test.

mobile friendly

Google heeft al aangekondigd dat het criteria 'mobile-friendly' ook gaat meewegen in de ranking score. Het is dus nu echt tijd om uw website geschikt te maken voor mobiele weergave!4.Locatie gebaseerde informatie

In steeds meer apps zal functionaliteit worden opgenomen die er voor zorgt dat er automatisch informatie getoond wordt indien de telefoon in de buurt is van een bepaalde plek. Het tonen van informatie op basis van locatie kan worden gerealiseerd met locatie gebaseerde push notificaties of iBeacon technologie.
ibeacon

5. Wat is het tweede scherm?

second screen 

Regelmatig wordt in televisieprogramma's verwezen naar het tweede scherm, daarmee wordt dan de mobiele telefoon of de tablet bedoeld. In 2015 zullen smartphones en tablets steeds meer het eerste scherm worden. Je zit met je mobiel of tablet op de bank en de tv staat op de achtergrond aan. Het is een trend die al is ingezet en die dus in 2015 zeker door zal zetten. Nog een reden om jouw bedrijfswebsite geschikt te maken voor mobiel en je marketing budget eindelijk eens te verplaatsen van geprinte media naar online media.

 

Andere blogs die je wellicht interessant vindt

kuddedieren

Gebruikers van Wordpress zijn kuddedieren

Een krachtige stelling! of misschien toch niet zo? Want zijn we niet allemaal een beetje kuddedieren? Ja, de meesten van ons zijn wel een beetje kuddedieren maar gebruikers van Wordpress...

welk cms moet ik kiezen

Welk CMS moet ik kiezen?

Vorige week werden wij benaderd door een startend bedrijf. Men wilde een WordPress website, de vraag was of wij deze konden leveren.

silverstripe in europa

Hoe actief is SilverStripe in Europa?

Onlangs werd in Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, de jaarlijkse Europese SilverStripe Conferentie gehouden onder de naam StripeCon.Zo’n 80 Europese bedrijven die in SilverStripe CMS & Framework ontwikkelen en mensen...

Waarom wij in 2015 geen website voor u willen maken