Gebruikers van Wordpress zijn kuddedieren

Stefan Hes

17 Januari 2015

Een krachtige stelling! of misschien toch niet zo? Want zijn we niet allemaal een beetje kuddedieren? Ja, de meesten van ons zijn wel een beetje kuddedieren maar gebruikers van Wordpress zijn extreme kuddedieren!
Wordpress is het meest gebruikte CMS wereldwijd. Dit komt zonder meer doordat het niet een heel slecht CMS is, het komt echter ook door kuddegedrag.

Oke, een korte toelichting...
Heeft u een zogenaamde 'Wordpress website' of kent u iemand die dat heeft? Het moet haast wel want wie gebruikt het tegenwoordig niet? Weet u ook waarom u of u kennissen destijds voor Wordpress hebben gekozen? Zeer waarschijnlijk is het antwoord: "Bijna iedereen gebruikt het dus het zal wel goed zijn". Zie hier: Kuddegedrag. Zonder na te denken volgt men de kudde en achteraf kan dit nog wel eens vervelende gevolgen hebben.

Wat is er mis met kuddegedrag?
Kuddegedrag brengt over het algemeen niet het beste naar boven. Als voorbeeld nemen we een kuddedier bij uitstek: de koe.

weiland met koeien

Een groep koeien heeft de neiging om op een heel groot weiland waar veel lekker gras staat allemaal bij elkaar te gaan staan. Stel dat er een enkele koe wat verder weg staat dan zal het niet lang duren voordat hij ook naar de kudde gaat. Zijn gedachtegang: "iedereen staat daar dus het gras zal daar wel lekkerder zijn." De koeien 'vechten' met z'n allen om een klein stukje gras. Was de koe die alleen stond niet beter af geweest als hij lekker bleef grazen op de 99% van het weiland die hij voor zich alleen had?

Terug naar de Wordpress kudde
wordpress cow
Om misverstanden te voorkomen is het misschien even goed om duidelijk te zeggen wat wij van Wordpress vinden: "Wordpress is fantastisch! Er kunnen schitterende websites mee worden gemaakt, het heeft bijna onbeperkt veel mogelijkheden en het is heel gebruiksvriendelijk. Wat we dan tegen Wordpress hebben? niets.
Maar...Wordpress is niet heilig, het is niet de hemel op aarde. En ja, het heeft zelfs belangrijke nadelen en valkuilen.
In een volgend blog artikel zullen we de belangrijkste nadelen van Wordpress bespreken.
Wij kennen Wordpress maar hebben een bewuste keuze gemaakt om Wordpress niet als CMS aan onze klanten te leveren. Wij willen geen kuddedier zijn en maken dus onze eigen keuzes.

Ons CMS is SilverStripe
We begonnen dit blog artikel met de stelling over kuddedieren. We sluiten ook af met een aantal stellingen:

  • SilverStripe doet alles wat Wordpress ook doet maar dan beter.
  • SilverStripe is makkelijker aan te passen op elke gewenste klantsituatie dan Wordpress.
  • SilverStripe is gebruiksvriendelijker dan Wordpress.

Boem, daar zeggen we nog al wat. Nog niet overtuigd? Dat begrijpen we, kom langs voor een kop koffie en we laten u het graag zien. Of volgt u toch liever de veilige kudde?

Meer weten? kijk op onze pagina over het SilverStripe CMS of neem contact met ons op.

Andere blogs die je wellicht interessant vindt

amp blog promo image2

Accelerated Mobile Pages (AMP) van Google, wat is het en wat doet het?

Het is niet nieuw, het is wel nog heel onbekend. Dit is de reden dat we in dit blog artikel aandacht besteden aan de Accelerated Mobile Pages.

webhosting

Goedkope hosting is vaak funest voor SEO

Als het even kan wil je bovenaan staan in Google of in ieder geval boven je directe concurrenten.

chatbot kunstmatige intelligentie

Wat is een chatbot en wat kan deze doen voor jouw bedrijf?

Wellicht heb je de term chatbot de laatste tijd vaker horen vallen? Dat kan kloppen want de chatbot lijkt opeens hot te zijn sinds Facebook, Microsoft, Apple etc.

De 5 belangrijkste nadelen van Wordpress