Kwalitatieve corporate websites hebben deze kenmerken...

Wat is een corporate website?

De term corporate website wordt vaak gebruikt. Niet iedereen heeft dezelfde definitie voor een corporate website. De oorspronkelijke definitie is volgens ons: Een website van een groot bedrijf die als voornaamste doel heeft corporate- en share stakeholders te informeren. De doelgroep van de website zijn bijvoorbeeld de investeerders, de pers of potentiële werknemers. Doordat de term steeds vaker wordt gebruikt is er nu ook een ruimere definitie: Je zou een corporate website ook gewoon kunnen definiëren als een Business to Business (B2B) website.

Wij zijn gewend om voor grote- en middelgrote organisaties te werken

Hestec is ervaren in het ontwikkelen van corporate websites. Wij zijn gewend om voor grotere organisaties en overheden te werken. We maken altijd een gedegen planning en zijn gewend om samen te werken met projectgroepen binnen jouw organisatie.
De werkmethode die wij hanteren is grotendeels gebaseerd op Agile. Wij spreken echter liever van een hybride werkwijze, veel Agile met een snufje van onszelf.

De corporate website van nu beweegt mee

De indeling en grafische vormgeving van websites is sterk aan verandering onderhevig. Indien je 5 jaar geleden een website hebt laten ontwerpen is de kans groot dat het ontwerp van toen nu behoorlijk gedateerd oogt. Een website anno 2017 heeft vaak een uitstraling die doet denken aan een magazine. Een indeling in blokken die zijn gevuld met een korte inleidende tekst en een knop of een link om verder te lezen. Korte teksten zorgen ervoor dat bezoekers op de website blijven en gaan lezen. Ook voor corporate websites wordt deze stijl steeds vaker toegepast. Over een aantal jaar zal het weer anders zijn. In onze visie moet een website dan ook mee bewegen met de tijd. Er is onderhoud nodig, de website dient steeds te worden aangepast aan de nieuwste trends. Op deze manier geef je de bezoeker van de website altijd een 'optimale' gebruikerservaring.

HOE MOET JOUW CORPORATE WEBSITE ER UITZIEN?
Deel je ideeën met ons of vraag vrijblijvend advies

Corporate communicatie

Als wordt gesproken over corporate communicatie dan hebben we het vooral over het bewust op elkaar afstemmen van in- en externe communicatie. Het doel van corporate communicatie is om voor het bedrijf een gewenst imago te verkrijgen en te behouden. Een duidelijk en consistent verhaal zowel binnen als buiten het bedrijf zijn kernpunten van corporate communicatie. Voor de website betekent dit vooral een sterke tekst, in de juiste 'toon' en voor de juiste doelgroep geschreven.

Korte bondige teksten

De tijd dat een website bezoeker het geduld heeft om hele lange teksten door te lezen ligt achter ons. Mede als gevolg van de mobiele revolutie (we hebben nu altijd en overal internet) nemen we nog maar zelden de tijd om een lange tekst te lezen. De aandachtsspanne van een mens is sinds het jaar 2000 terug gelopen van 15 naar een krappen 8 seconden. Dat is korter dan de aandachtsspanne van een goudvis, een goudvis doet het met 9 seconden. Dit betekent dat de website bezoeker meer dan ooit in de eerste paar seconden van zijn bezoek verleid moet worden om verder te lezen. Er dient te worden opgemerkt dat voor een 100% corporate website het verleiden wellicht iets minder relevant is. De mate waarin verleid moet worden hangt namelijk af van het doel en de doelgroep van de website. Indien bezoekers over het algemeen doelbewust naar de website van jouw organisatie komen om veel achtergrondinformatie te vinden dan zullen ze bij binnenkomst niet direct afhaken omdat ze al weten dat ze informatie over jouw organisatie willen. Toch is het ook bij dat soort bezoekers zo dat je ze langer vast houdt indien je de informatie gestructureerd en in kleine porties aanbiedt.

Deskundig, betrokken en enthousiast!

Hestec internetdiensten is in 2003 opgericht door de broers Eric en Stefan Hes. Met een klein team van specialisten werken wij dagelijks aan de mooiste en meest gebruiksvriendelijke internettoepassingen.

We zijn groot en kundig genoeg om vrijwel elke uitdading aan te kunnen en tegelijkertijd zijn we klein genoeg voor korte lijnen, een persoonlijke benadering en een snelle, flexibele werkhouding.

Dit zeggen onze klanten

Mevr. M. Lanni van Teijin Aramid:

“Hestec heeft onze app op tijd en binnen budget geleverd! Prettige samenwerking!”


Dhr. G. Thys, Bedrijfsverloskundige:

“Hestec is een bedrijf dat snel kan inspelen op al onze wensen. We zijn al jaren klant.”

Deel je online ambities of vraagstukken met ons

Vul het contactformulier in, je krijgt altijd binnen één werkdag een reactie.
Het delen van je plannen een drempel? Besef dat het ook inspirerend kan zijn en je verder kan brengen. Even sparren is snel gedaan en we gaan je echt niet weken lang achtervolgen.