SilverStripe CMS & Framework

SilverStripe is een open source CMS en Framework voor het ontwikkelen en onderhouden van websites en webapplicaties. SilverStripe CMS is tevens voor veel van de door ons ontwikkelde mobiele apps dé CMS tool voor het beheren van de inhoud (data, teksten, afbeeldingen etc.) van de app. SilverStripe CMS blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker (u dus). Daar waar je bij veel andere CMS'en vaak "door de bomen net bos niet meer ziet" wordt SilverStripe wel het CMS genoemd waarvan je al weet hoe je het moet gebruiken. Als Framework blinkt SilverStripe uit in flexibiliteit. Door de modulaire opbouw zijn de meest complexe applicaties relatief snel te realiseren en is nieuwe functionaliteit altijd makkelijk toe te voegen.

It's the CMS you already know how to use...

Historie

De basis van SilverStripe ligt in Nieuw Zeeland. Het gelijknamige bedrijf SilverStripe Ltd. is in 2000 gestart met het ontwikkelen van het CMS & Framework. Vanaf 2007 is SilverStripe open source en wordt sindsdien continue doorontwikkeld door een wereldwijde communitie van professionele developers, waar ook Hestec deel van uitmaakt. Om continuïteit, kwaliteit en veiligheid te waarborgen heeft SilverStripe Ltd. in Nieuw Zeeland de eind regie over de officiële updates en releases.

 Raadpleeg voor meer informatie www.silverstripe.org

Veilig & stabiel

Misschien heb je je weleens afgevraagd waarom de overheid en andere instanties die met vertrouwelijke en privacy gevoelige informatie werken vrijwel nooit gebruik maken van systemen als Wordpress en Yoomla? De reden daarvoor is dat deze systemen veelvuldig worden gehackt. Ze zijn vaak een prima oplossing als het gaat om een persoonlijke weblog of eenvoudige website voor een klein bedrijf, maar als het gaat om veiligheid en performance dan kun je Wordpress en Yoomla beter links laten liggen!

SilverStripe wordt alom geprezen om zijn veiligheid. Niet voor niets zijn veel overheidswebsites en -applicaties in Australië, Nieuw Zeeland en Groot Brittannië gebouwd in het stabiele SilverStripe CMS & Framework. Ook in andere landen wordt door instanties steeds vaker voor SilverStripe gekozen.

Nader verklaard...

Wat is een CMS?

CMS staat voor Content Management Systeem. Middels een CMS kun je je website makkelijk up to date houden. Je kunt teksten wijzigen, afbeeldingen of filmpjes toevoegen en nieuwe (sub)pagina's toevoegen aan het menu. Voor deze acties heb je geen enkele technische kennis nodig.

Wat is een Framework?

Een framework (vertaald: raamwerk) is een hulpmiddel om sneller en volgens strikte architectuur applicaties te ontwikkelen. Veel gebruikte taken worden geautomatiseerd en handige functies worden op voorhand gedefinieerd om te vermijden dat er veel code opnieuw geschreven moet worden.

  • De voordelen van SilverStripe

  • Makkelijk te koppelen met andere systemen
  • Veel standaard functionaliteit en onbeperkt uit te breiden met extra modules
  • Geschikt voor website, webapplicatie, online software en app
  • Veilig en stabiel!
Ideëen, plannen voor een applicatie?
WIJ MAKEN VRIJBLIJVEND EEN VOORSTEL
Appcelerator Titanium