Onze werkwijze

Agile is tegenwoordig het toverwoord. Vrijwel elke software ontwikkelaar zegt een Agile werkwijze te hanteren bij de ontwikkeling. Wij noemen onze werkwijze liever hybride, een mix van methodes waarbij het belangrijkste doel is om de klant vanaf het begin bij de ontwikkeling te betrekken en het project in delen op te leveren. Wij hebben een voorkeur voor een persoonlijke werkwijze en vinden dat er ruimte moet zijn om buiten het strak voorgeschreven Agile pad te wandelen.

"Wij werken hybride: Veel van Agile met een snufje van onszelf"

Dit zijn onze projectfasen:

Brainstormfase

Wij nodigen je uit bij ons op kantoor of we komen naar je toe. Onder het genot van een kop koffie gaan we brainstormen. Samen met jou bepalen we alle specificaties voor jouw online product.

"Wij betrekken onze klanten zoveel mogelijk bij de ontwikkeling. Op deze manier
ontstaat een resultaat dat volledig naar wens is."

Ontwerpfase

De applicatie zal ontworpen worden. We maken een beschrijving van de functionaliteit en schetsen van de schermen. In zeer nauw overleg met jou zal de vormgeving bepaald worden. Na jouw goedkeuring gaan we verder met de ontwikkeling. Je krijgt in deze fase al een redelijk goed beeld van hoe de applicatie gaat werken.

Ontwikkelfase

In de ontwikkelfase zal de applicatie gerealiseerd worden. Wij delen het project op in kleine stukjes, elk stukje noemen we een sprint. Na elke sprint wordt een oplevering gedaan. Je krijgt dus tussentijds de al werkende delen van jouw product te zien. Je kunt dit testen en je kunt eventueel bijsturen. Door deze werkwijze te hanteren houden we een goed zicht op de scope, de planning en het budget.

Test- en acceptatiefase

In de test- en acceptatiefase testen wij het geheel op verschillende platformen. Eventuele onvolkomenheden of bugs worden gerapporteerd en daarna opgelost. We testen zelf uitgebreid maar vragen ook aan de opdrachtgever om het product te testen. Nadat het product goed bevonden is door de opdrachtgever kan het in gebruik worden genomen. Het tijdstip van in productiename wordt uiteraard in overleg met jou bepaald.

Optimalisatie- en onderhoudsfase

Het online product is af, zeker reden voor een feestje. Het betekent echter niet dat we klaar zijn! Software heeft onderhoud nodig, dit komt o.a. doordat de apparaten en de applicaties waarmee we het internet op gaan veranderen maar ook doordat de trends veranderen. Het is belangrijk om het succes van de applicatie te meten en eventueel bij te sturen. Uiteraard altijd in overleg met jou.

Onze technologie