Reisdesk: website over reizen en vakantie

Opdrachtgever: Reisdesk
Project: Reiswebsite

Over Reisdesk

Reisdesk is een website met informatie over reizen en vakanties. Tevens vind je op Reisdesk de beste aanbiedingen op het gebied van reizen. Iedere dag nieuwe dagaanbiedingen, de voordeligste last minute vakanties en de leukste stedentrips. Reisdesk is onafhankelijk en geen onderdeel van een bepaald reisbureau of reisorganisatie. Hierdoor worden reizen aangeboden van vrijwel alle aanbieders.

Naast de aanbiedingen vind je op de website ook een schat aan informatie over verschillende landen en steden. Ook wordt er actief geblogd over allerlei onderwerpen die aansluiten bij reizen en vakanties.

Ben je avontuurlijk ingesteld en houd je niet van pakket- en all-inclusive reizen? Op Reisdesk vind je ook alle tools en vergelijkers voor losse vliegtickets, treintickets, hotels en andere zaken.

Reisdesk goedkope vakanties en alles voor je reis

Het project

De website van Reisdesk is ontwikkeld van SilverStripe CMS en framework. Dagelijks worden meer dan 100.000 reizen opgehaald bij de aangesloten reisaanbieders. Deze worden door een aparte server gecontroleerd en ingedeeld en vervolgens geplaatst op de website van Reisdesk.

De verbinding met de systemen van de reisaanbieders gebeurt door middel van een zogenoemde API connectie. Met dit protocol wordt tevens andere nuttige informatie op het gebied van reizen opgehaald, zoals de reisadviezen van de overheid, het weer in de verschillende steden en wisselkoersen. Hiermee is blijft een groot deel van de website geautomatiseerd actueel.

Ontwikkeld met

  • Silverstripe
  • BootStrap