Een verzameling van projecten waar we trots op zijn

Opdrachtgever: De levensstijl
Project: Website / webapplicatie

De Levensstijl Methode is een methode die is ontwikkeld door Asja Tsachigova. De wetenschappelijk bewezen succesformule is gericht op het herstellen van de spijsvertering en stofwisseling. Ze pakt de oorzaak aan van gezondheidsklachten en overgewicht. Hierbij vormen voeding, beweging en ontspanning de basis.

Asja schreef diverse boeken over de methode, is columnist bij de Telegraaf en biedt mensen nu ook hulpmiddelen om de methode online te volgen.

Website De levensstijl

Het project

Hestec ontwikkelde in 2015 een compleet nieuwe website voor De Levensstijl. Na oplevering van de website kregen wij de vervolgopdracht om mee te denken bij het ontwikkelen van een online programma waarmee mensen die zich abonneren met behulp van een applicatie de methode optimaal kunnen volgen.

Het plan dat Asja Tsachigova voor het online programma had was het maken van een applicatie waarmee een dagelijks voedings-, bewegings- en ontspanningsprogramma samengesteld kan worden. Het belangrijkste daarbij was dat de applicatie automatisch bepaalde combinaties van voeding moest uitsluiten. Het online programma heeft de naam 'HEALTH & BODY GUIDE'.

Hestec heeft na diverse brainstormsessies met Asja schermschetsen gemaakt en deze besproken. Daarna is een ontwerp gemaakt waarin de volledige functionaliteit wordt beschreven. Met het ontwerp bij de hand is de applicatie vervolgens ontwikkeld en begin 2016 succesvol in gebruik genomen.

Enkele kenmerken van de applicatie:

 • Mensen die zich abonnneren kunnen het verschuldigde abonnementsgeld direct online betalen middels iDEal of Paypal. Daarna krijgen zij direct toegang.

 • Men kan zelf voor elke dag vand e week een voedings-, bewegings- en ontspanningsprogramma samenstellen. Men kan er ook voor kiezen om een vast (door Asja samengesteld) programma te kiezen.

 • Bij voeding kan men voor voorgedefiniëerde recepten kiezen of een eigen recept maken door het kiezen van losse ingrediënten.

 • In grafieken zijn de resultaten te zien, resultaten worden vastgelegd door periodiek bepaalde meetgegevens (zoals gewicht) en een logboek in te vullen.

 • Binnen de 'HEALTH & BODY GUIDE' is een forum aanwezig, hier kunnen de abonnees onderling met elkaar communiceren.
 • Alles wat in de applicatie te zien is (door de abonnees), is door de medewerkers van de levensstijl middels een backoffice applicatie in te stellen.
  Alle teksten kunnen worden aangepast maar ook bijvoorbeeld de ingrediënten die bij het samenstellen van het voedingsprogramma te kiezen zijn kunnen worden aangepast, toegevoegd of verwijderd. Zelfs de regels waarin de toegestane combinaties worden gedefiniëerd kunnen worden aangepast.

 • De applicatie beschikt over een zeer uitgebreide helpfunctie waarbinnen zelf naar onderwerpen kan worden gezocht of waar stap voor stap doorheen 'gebladerd' kan worden.

 • De hele applicatie is geoptimaliseerd voor het gebruik op een mobiele telefoon. De applicatie kan dus op een desktop computer gebruikt worden maar net zo makkelijk op een mobiel apparaat.

 
Hieronder ziet u enkele schermen uit de mobiele versie van de 'HEALTH & BODY GUIDE':

levensstijl combinaties

Voedingscombinaties

levensstijl logboek invoeren

Logboek

levensstijl resultaten

Resultaten

levensstijl helpfunctie

Helpfunctie

Ontwikkeld met

 • Silverstripe

Bekijk het project