Zit je doelgroep op de huid met een eigen app

Het aantal smartphone gebruikers in Nederland groeit nog steeds, bijna 75% van de bevolking heeft een smartphone en gebruikt daarop apps. Het tabletgebruik in Nederland ligt op zo'n 60%.

Met een mobiele app kun je als bedrijf veel directer en sneller met je doelgroep communiceren. Je zit letterlijk bij de doelgroep op de huid. De gebruiker van de app, of dat nu de medewerker is of de klant, is altijd slechts 1 klik weg van jouw bedrijf. Bovendien kan deze gebruiker door (locatie gebaseerde) push notificaties of iBeacon technologie ook makkelijk actief worden benaderd.

Alles geregeld: van idee naar app store

app showcase

Maak je kennis met de mensen van Hestec dan heb je meteen een enorme hoeveelheid aan ervaring en kennis van de actuele mogelijkheden tot jouw beschikking. Onder het genot van een kop koffie bespreken we jouw ideeën. We pakken er papier bij en maken schetsen, we brengen je op nieuwe ideeën, adviseren en proberen vanuit de gebruiker te denken. Het eerste concept wordt zichtbaar, mockups en prototypes volgen. Je gaat nu echt voelen hoe de app gaat werken. We sturen bij, maken specifieke keuzes voor de verschillende platformen en komen dan uiteindelijk tot een eindversie. Hij is prachtig geworden!

En nu? Hoe krijg je hem in de app store? Ook dat wordt geregeld.

Dit zijn de apps die wij maken

Informatieve apps

Wij maken informatieve apps. Apps die als kerntaak hebben om een grote gebruikersgroep van informatie te voorzien.

Voorbeelden van informatieve apps zijn:

  • Een app voor het verstrekken van toeristische informatie.
  • Een app voor een sportevenement, een congres of een festival.

De meerwaarde van een informatieve apps wordt vaak versterkt door gebruik te maken van (locatie gebaseerde) push notificaties, gps functie en koppelingen met social media.

Enterprise apps

Wij maken ook enterprise apps. Dit zijn apps waarbij de medewerkers en/of de klanten van een bedrijf de eindgebruikers zijn.

Voorbeelden van enterprise apps zijn:

  • Een app om medewerkers uren te laten registreren.
  • Een app die eindklanten de mogelijkheid biedt om service te vragen.
  • Een app die eindklanten een 'gereedschap' geeft om bepaalde handelingen snel uit te laten voeren.

Functies die vaak gebruikt worden in enterprise apps zijn de camera, gps en push notificaties.

CONCRETE PLANNEN? VRAAG EEN OFFERTE AAN
Informeer naar de mogelijkheden voor de ontwikkeling

Het recept voor succes

man en vrouw gebruiken app

Indien je een app wilt laten ontwikkelen voor je klanten, dan is het belangrijk om naar een logische merkextensie te zoeken. Probeer je in de klant of prospect te verplaatsen of beter nog, vraag het de bestaande klanten. Wat vinden zij nu echt handig. Waar het om gaat is dat de functionaliteit die de app biedt op een logische en natuurlijke manier aansluit op het bedrijf of het merk.

Bij een app voor het stroomlijnen van interne processen is het eigenlijk hetzelfde. Het succes van de app zal bepaald worden door het gemak en voordeel dat de medewerkers ervaren en de winst in efficiëntie die op de werkvloer geboekt wordt.

"Een succesvolle app heeft een duidelijke meerwaarde voor de eindgebruiker"

Apple Windows Android5

Hestec ontwikkelt native apps voor alle platformen

TOETS JOUW APP IDEE! NEEM CONTACT OP
Wij beoordelen geheel vrijblijvend en vertrouwelijk jouw idee

Veelgestelde vragen over apps

Wat kost een app?

Het is een veel gestelde vraag: "Wat kost een app?"

Helaas voor u kunnen wij op deze vraag niet direct een eenduidig antwoord geven. De kosten van een app zijn sterk afhankelijk van de complexiteit en de gebruikte techniek. Een app voor een smartphone kan een app zijn die alleen dient als informatie voorziening misschien aangevuld met functionaliteit om contact te leggen.
Een app kan echter ook meer gecompliceerde functionaliteit bieden. De app kan samenwerken met een website of een webportaal, gebruik maken van gps, camera, push notificaties, i-beacons etc. etc.. Ook kan er uiteraard integratie worden gerealiseerd met social media als Facebook, Twitter en Linkedin, Instagram. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Alles in één keer of: Eenvoudig beginnen en later uitbreiden

Indien u er voor kiest een app met complexe functionaliteit te laten maken dan zal er veel maatwerk nodig zijn. U kunt de complete app in één keer laten ontwikkelen maar u kunt bij ons ook kiezen voor een meer gefaseerde aanpak, we ontwikkelen in dat geval een app met de belangrijkste functionaliteit en u kunt de app later stap voor stap uitbreiden.

Wat is de ontwikkeltijd van een app?

Hoe lang duurt het ontwikkelen van een app?

Een eenvoudige app kunnen wij al binnen een week ontwikkelen, voor meer complexe apps is dit uiteraard langer. Als we het over een week ontwikkeltijd hebben dan bedoelen we de effectieve ontwikkeltijd. De doorlooptijd (de tijd van offerte tot het daadwerkelijk beschikbaar zijn van de app in de app stores) is langer. Onderstaand vindt u wat meer informatie over hoe het ontwikkelproces van een app er uit ziet.

Het ontwikkelproces van een app en de bijbehorende doorlooptijd

Indien wij een app ontwikkelen begint het met het ontwerpen van de app, de functionaliteit wordt uitgedacht, er worden schetsen van de schermen gemaakt en dit wordt vervolgens besproken met de opdrachtgever. Daarna gaan we de app daadwerkelijk maken. Tijdens het ontwikkelproces zullen we u op de hoogte houden van de voortgang, indien mogelijk zullen wij tussentijdse resultaten tonen. Zodra de app klaar is en door u als opdrachtgever is goegekeurd gaan wij deze opleveren naar de app stores. Voor Android gaat dit dit vrij snel, dit duurt slechts enkele uren. Apple neemt wat ruimer de tijd, de app wordt door Apple op een aantal criteria gecontroleerd. De tijd die bij Apple zit tussen het aanleveren van een app en de beschikbaarheid in de app store is gemiddeld 1 a 2 weken.

Android, Apple of Windows Phone, wat moet ik kiezen?

Eén van de keuzes die u moet maken als u een app wilt laten ontwikkelen is het besturingssysteem waar de app op moet werken. Vaak wordt voor meerdere systemen gekozen om een zo groot mogelijke groep gebruikers gebruik te kunnen laten maken van de app. Als een app echter wordt gebruikt als ondersteuning voor een intern bedrijfsproces dan kan ook voor één specifiek platform worden gekozen. U kunt uw medewerkers die uw app gaan gebruiken in dat geval bijvoorbeeld voorzien van iPhones of iPads en alleen kiezen voor Apple.

Wat te kiezen? Android, Apple IOS of Windows Phone?

Per land verschilt het percentage gebruik van mobiele besturingssystemen. Recente gebruikscijfers zijn te vinden op internet. Bij het maken van uw keuze is het dus eerst zaak om uw doelgroep in kaart te brengen, bevindt deze zich alleen in Nederland of ook daarbuiten? Binnen Nederland hebben verreweg de meeste mensen een Android telefoon, IOS van Apple is een goede tweede. Als we alleen naar het tablet gebruik kijken dan scoort Apple met zijn iPad vooraslnog hoger dan Android. Als u er voor kiest een app te laten ontwikkelen voor Android en IOS dan dekt u al zo'n 92% van de markt af. De overige 8% is verdeeld onder andere kleinere aanbieders, van deze 'kleinere' timmert Microsoft met Windows Phone het meest aan de weg, zij hebben zo'n 7% van de markt.

Weet u niet wat te kiezen? Wij adviseren u graag! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Wat is een native app en wat zijn de voordelen?

Een native app is een app die speciaal gemaakt is voor een sepcifiek platform. De app maakt gebruik van functies (bijvoorbeeld camera, gps, email) op de smartphone en is te downloaden via de AppStore, Google Play of Windows Market.
Native apps worden ontwikkeld in de programmeertaal die de leverancier van de telefoon voorschrijft.

Voordelen van native apps

  • Alle smartphone functies beschikbaar
  • Beste performance en gebruikerservaring
  • Geen internetverbinding nodig
  • Hogere snelheid dan hybride of web apps

Dit zeggen onze klanten

Dhr. E. van Dijk van de Ten Katemarkt in Amsterdam:

“Super makkelijk een website laten maken, zo geregeld door Hestec! Top service!!”


Dhr. G. Thys, Bedrijfsverloskundige:

“Hestec is een bedrijf dat snel kan inspelen op al onze wensen. We zijn al jaren klant.”

Webapplicaties en websites